Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Işıkhan: “İş Sağlığı ve Güvenliği, Küresel Bir Sorun ve Ortak Sorumluluktur”

Yeni politika belgesi yolda,


Yeni politika belgesi yolda, dijitalleşme süreci hız kazanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş kazaları ve meslek hastalıklarının hâlâ dünya genelinde milyonlarca çalışanı etkilediğini belirterek, “Bu küresel sorunu ülkemizde en alt seviyeye indirmek en büyük hedefimiz” dedi. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi toplantısında konuşan Işıkhan, yeni bir Ulusal İSG Politika Belgesi hazırlığında olduklarını açıkladı.

Konsey Yeniden Toplandı: Yeni Belge Yolda
21 Haziran 2025 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında yılda en az bir kez toplanması öngörülen Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi, uzun bir aradan sonra yeniden toplandı. Toplantıya, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar gibi önemli sendika temsilcileri de katıldı.

Bakan Işıkhan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bugün ülkemizin İSG politikasına katkı sunmak ve bunu günümüz koşullarına uygun hale getirmek amacıyla yeni bir Ulusal Politika Belgesi oluşturacağız” dedi. Şu ana kadar 3 ulusal İSG politika belgesi ve eylem planı hazırlandığını da hatırlattı.

Yeni Düzenlemeler 2025’te Yürürlükte
İş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bir düzenlemenin 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girdiğini hatırlatan Işıkhan, “Devlet kurumları ve 50’den az çalışanı olan işyerleri için yapılan ertelemeler sona erdi. Bu alanlarda da İSG hizmetleri artık zorunlu hâle geldi” açıklamasında bulundu.

Farkındalık Seminerleri Devam Edecek
Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda toplumsal farkındalığın artması için eğitim ve etkinliklerin sürdüğünü belirtti. Bu yıl Kayseri’de düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’na dikkat çeken Işıkhan, Ankara’da başlatılan “İş’te Güvenli Gelecek Buluşmaları” kapsamında 5 ilde daha seminer düzenleneceğini duyurdu.

2 Milyar TL Teşvik Desteği
Bakan Işıkhan, işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sürdürebilmesi için destek verildiğini ifade ederek, “Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 10’dan fazla çalışanı bulunan yaklaşık 3.400 işyerine toplamda 2 milyar TL teşvik ödemesi yaptık” dedi.

Dijital Dönüşüm: İSG-KATİP Uygulamada
İSG hizmetlerinde dijitalleşme sürecine de dikkat çeken Işıkhan, “İş sağlığı ve güvenliği süreçlerini dijital ortamda izlemek için geliştirdiğimiz İSG-KATİP yazılımını kullanıma sunduk. Böylece süreçlerin daha şeffaf ve takip edilebilir olması sağlanacak” ifadelerini kullandı.